MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 1 hingga 5 sesi 2021 dan pelajar Pendidikan Khas akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

Hari Sukan dan Balapan SMK Bandar Baru Uda Kali KE-23

Hari  Balapan dan Padang sekolah telah selamat dijalankan di Stadium Educity pada 8 Febuari 2018 . Titik peluh para atlet bertanding di dalam acara kejohanan telah membuahkan hasil apabila pasukan LEOPRAD telah memenangi Anugerah Johan Keseluruhan bagi kejohanan . Bagi Anugerah Olahragawan SMK Bandar Baru Uda telah dimenangi oleh Muhd Asyraf Daniel Bin Hamizan dengan membawa pulang EMPAT emas  dan Anugerah Olahragawati SMK Bandar Baru Uda telah dimenangi oleh Siti Nur Khaleeda dengan memenangi EMPAT emas. Kehadiran para pelajar memberikan sokongan kepada rumah sukan membuatkan Hari Balapan dan Padang berjalan lancar .