Larian Uda 2018

Pada bulan Januari 2018, acara larian uda berlangsung di SMK BBU.Acara ini diadakan sekali pada setiap tahun dan disertai oleh semua pelajar mengikut kategori yang disediakan.Acara larian uda menunjukkan pelajar di SMK BBU aktif dalam bidang  kokurikulum.Selain itu sekolah juga membuka peluang kepada para pelajar untuk meraih kemenangan dengan menyediakan medal bagi pelajar yang mendapat tempat pertama hingga ke-30.Kehadiran para pelajar dan guru-guru menambahkan kemeriahan acara ini.Juara keseluruhan bagi acara ini dimenangi oleh pasukan Jaguar (biru)