Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

myBAS Johor Bahru

ISKANDAR PUTERI: Perkhidmatan myBAS Johor Bahru yang akan dilaksanakan pada suku ketiga tahun ini bakal memperkenalkan 27 laluan utama dan perantara merangkumi jarak perjalanan sejauh 16.8 juta kilometer setahun membabitkan 249 bas terdiri daripada 222 bas diesel dan 27 bas elektrik akan digunakan dalam perkhidmatan myBAS Johor Bahru secara berperingkat.

MyBas Johor Bahru akan memperoleh empat jenis bas. Bas besar akan mempunyai kapasiti 65 penumpang, bas midi dengan kapasiti 50 penumpang, dan minibus dengan kapasiti 30 penumpang. Bas elektrik juga akan mempunyai kapasiti sebanyak 65 penumpang.

Fasa 1 skim MyBas Johor Bahru akan memulakan perkhidmatan seawal Suku Ketiga 2018, dengan 68 bas beroperasi di 6 laluan bas ke Setia Indah, Kempas, Ulu Tiram, Gelang Patah dan Lapangan Terbang Antarabangsa Senai.

Fasa 2 skim ini akan bermula tiga bulan kemudian, dengan tambahan 7 laluan bas ke Permas Jaya, Selesa Jaya, Taman Universiti, Pulai Indah, Larkin, Taman Tan Sri Yaakob dan Pasir Gudang.

Fasa 3 skim itu akan mengandungi 8 laluan utama dan 6 laluan jangka menengah yang meliputi laluan bas dari Johor Bahru ke Terminal Masai, Terminal Pasir Gudang, Bukit Indah, Flora Heights, Bakar Batu, Seri Alam dan Outlet Premium Johor.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.