MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 1 hingga 5 sesi 2021 dan pelajar Pendidikan Khas akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

PEPERIKSAAN PENTAKSIRAN TINGKATAN 3 2018

Pada 1 hingga 4 Oktober telah berlangsung peperiksaan pentaksiran tingkatan 3 seluruh Malaysia. Tahniah kepada semua pelajar tingkatan 3 SMK Bandar Baru UDA kerana hadir dalam peperiksaan. Tahniah juga buat warga guru SMK BBU yang berjaya mendidik dan mencurahkan ilmu bakti kepada pelajar tingkatan 3.