MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah Tingkatan 1, 4 dan 5 (2021) dan tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 2 dan 3 akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

PERTANDINGAN SKETSA RUKUN NEGARA PERINGKAT DAERAH

Assalamualaikum w.b.t dan dalam sejahtera ,pada 27 februari 2019 yang lepas SMKBBU telah menghantar beberapa orang wakil pelajar  untuk menyertai pertandingan sketsa rukun negara , dan alhamdulillah SMKBBU berjaya untuk ke peringkat seterusnya iaitu ke peringkat negeri pada 7 Mac ini.