MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 1 hingga 5 sesi 2021 dan pelajar Pendidikan Khas akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

PENYERAHAN KEPUTUSAN SPM 2018

Pada 14 Mac 2019, seluruh sekolah di Malaysia telah mengumumkan keputusan SPM bagi sesi 2018. Sekalung tahniah buat SMKBBU kerana berjaya meningkatkan prestasi keputusan SPM 2018 dan merupakan antara sekolah harian biasa yang terbaik di Johor Bahru.  Setinggi-tinggi tahniah dan terima kasih buat semua guru SMKBBU yang gigih memberi didikan dan  ilmu kepada semua anak-anak SMKBBU. Sekalung tahniah juga buat pelajar SMKBBU yang berjaya mendapatkan keputusan cemerlang dalam SPM 2018. Semoga anak-anak SMKBBU menjadi insan cemerlang dan berjaya dalam peringkat pembelajaran seterusnya dan dapat berbakti semula pada sekolah SMKBBU.