Program Pengantarabangsaan SMKBBU , Malaysia & Yong Moon High School , Korea .

Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera . Pada 26 Mac 2019 , Delegasi SMK Bandar Baru Uda bersama Penolong Pengetua dan 300 orang pelajar daripada Yong Moon High School telah berlangsung dengan jayanya sebentar tadi . Dalam program yang indah ini , beberapa orang pelajar daripada SMKBBU juga telah membuat persembahan silat , tarian zapin dan pembentangan berkenaan SMKBBU dari Malaysia . Program ini bertujuan untuk menjalankan hubungan Pengantarabangsaan antara Budaya Malaysia dan Korea Selatan . Semoga program ini mampu mengeratkan kerjasama dengan Sekolah Angkat diperingkat antarabangsa .