MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah Tingkatan 1, 4 dan 5 (2021) dan tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 2 dan 3 akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

Anugerah Sekolah Cemerlang .

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera . Pada 27 Mac 2019 , SMK Bandar Baru UDA telah mendapat Anugerah Sekolah Cemerlang dalam Kategori Sekolah Harian yang mempunyai GPS TERBAIK . SMK Bandar Baru UDA telah mencatatkan GPS sebanyak 4.10 . Selain itu , SMKBBU juga telah memenangi Anugerah Sekolah Cemerlang Kategori Peningkatan GPS Melebihi 0.5 . Hasil pencapaian SMKBBU dalam kategori ini adalah sebanyak 0.65 . Syabas diucapkan kepada para guru dan para pelajar . Semoga SMK Bandar Baru UDA terus cemerlang .