MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 1 hingga 5 sesi 2021 dan pelajar Pendidikan Khas akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

Program Motivasi ABC PT3 bersama PIBG SMKBBU .

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera . Pada 30 Mac 2019 , Program Motivasi ABC PT3 , kerjasama bersama PIBG SMK Bandar Baru UDA telah dijalankan dengan jayanya bermula pada 8.00 pagi sehingga 12.00 tengah hari . Program ini telah mengambil tempat di Dewan SMKBBU . Semoga program ini sedikit sebanyak dapat menaikkan motivasi para calon PT3 2019 untuk mencapai kecemerlangan dengan sungguhnya .