MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah Tingkatan 1, 4 dan 5 (2021) dan tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 2 dan 3 akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

Karnival & Anugerah Kokurikulum SMKBBU .

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera ! Pada 27 Julai 2019 , bersamaan hari Sabtu , SMK Bandar Baru UDA akan menjalankan Karnival & Anugerah Kokurikulum buat kali ke-5 . Karnival ini akan bermula pada pukul 7.30AM sehingga 1.30PM . Pelbagai aktiviti yang menarik disediakan dan pelbagai aneka makanan serta minuman dijual . Jualan kupon juga disediakan dan terdapat cabutan bertuah menanti anda ! Orang ramai dn ibu bapa dijemput hadir !