MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah Tingkatan 1, 4 dan 5 (2021) dan tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 2 dan 3 akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

BENGKEL BAHASA INGGERIS SPM

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sukacita dimaklumkan pada hari jumaat 18 oktober 2019 telah diadakan bengkel Bahasa Inggeris di Dewan SMK Bandar Baru UDA. Tahniah kepada guru Panitia Bahasa Inggeris dan para pelajar tingkatan 5 yang dapat hadir. Semoga ilmunya bermanfaat. SMK BBU Mantap dan Hebat!!!