MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi pelajar Tingkatan 5 sahaja pada 24/6/2020 (Rabu). Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

CERAMAH TEKNIK MENJAWAB PENULISAN BM TING 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Uda telah mengadakan Ceramah Teknik Menjawab Penulisan Bahasa Melayu Tingkatan 1. Program ini telah diadakan pada 25 Februari 2020. Bertempat di Dewan Perdanan PIBG SMKBBU. Tahniah kepada pelajar yang telah hadir pada program tersebut dan terima kasih kepada para penceramah yang menyempurnakan program ini.