MAKLUMAN PEMBUKAAN SEKOLAH BAGI TINGKATAN 5 2020 SMKBBU

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Merujuk kepada pengumuman Menteri Kanan Pendidikan pada 10 Jun 2020 sekolah akan dibuka pada 24 Jun 2020. Sehubungan dengan itu, pelajar Tingkatan 5 sahaja yang perlu hadir semula di sekolah pada tarikh berikut dan seterusnya.

Berikut merupakan beberapa garis panduan daripada pihak Kementerian Pendidikan Malaysia yang perlu dipatuhi oleh Ibu bapa sebelum anak tuan/puanhadir ke sekolah.

**Lampiran Garis Panduan Pengurusan Pembukaan Semula Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia.

6.5. Penglibatan Ibu Bapa/Penjaga

1. Memberi kesedaran kepada anak/anak jagaan berkaitan penjarakan sosial sebelum, semasa dan selepas menaiki kenderaan.
  2. enasihati anak-anak jagaan supaya tidak berjabat tangan (bersalaman) atau bersentuhan antara satu sama lain sama ada guru, rakan-rakan atau orang sekeliling
  3. Menasihati anak-anak jagaan supaya sentisa mengamalkan kebersihan sebelum dan selepas makan.
  4. Menggalakkan ibu bapa/penjaga sendiri yang menghantar dan mengambil anak-anak di sekolah