MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 1 hingga 5 sesi 2021 dan pelajar Pendidikan Khas akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

Perpindahan Pengetua SMKBBU

SMKBBU mengucapkan selamat maju jaya buat Puan Hjh Norhayati Bt Abdul Kadir yang akan memulakan tugas sebagai Pengetua di Sekolah Menengah Kebangsaan Permas Jaya Pasir Gudang.
Terima kasih atas segala khidmat bakti yang diberikan kepada @smkbbujb. Terlalu banyak jasa dan sumbangan puan dalam pembangunan sekolah dan guru. Kami warga SMKBBU mendoakan Puan terus cemerlang dan diberi kesihatan yang baik walau di mana puan berada.
Sekali lagi terima kasih atas segalanya.