MAKLUMAN PENTING **Pembukaan sekolah bagi tahun 2021 ialah pada 20 Januari 2021. Pelajar yang terlibat ialah tingkatan 5 (2020). Kemasukan pelajar tingkatan 1 hingga 5 sesi 2021 dan pelajar Pendidikan Khas akan dimaklumkan nanti. Semua ibu bapa dan penjaga diharap dapat memastikan anak yang dihantar ke sekolah dalam keadaan sihat. SMKBBU komited memberi yang terbaik untuk warga pelajarnya. SMKBBU MANTAP DAN HEBAT!

Jom Baca Warga BBU

Salam Kepada Semua Pelajar-Pelajar SMKBBU.JB,
NILAM (Nadi Ilmu Amalan Membaca) kini lebih mudah dengan Google Form jadi tunggu apa lagi, Jom Key-In.
Cth:
Buku (Fiksyen,bukan fiksyen,Novel Komsas, Novel Literature)
Bukan Buku (Surat khabar,Majalah)
Digital (Blog Akademik,E-book)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchnJ23roseVye4ESLAoXJL4QxvvjRVg-sXoB3MVOBkHg9YVw/viewform Google Docs

PELAJAR DIKEHENDAKI MENGISI MAKLUMAT BERIKUT. TERIMA KASIH